Overig

Deze mensen mogen zich tot de cryptomiljonairs en miljardairs rekenen

Vermogen Cryptomiljardairs

In de wereld van de digitale valuta en crypto worden de vroege investeerders movers en shakers genoemd. Cryptovaluta is heel volatiel en daardoor is de waarde relatief instabiel. Dat is de reden waarom het vaak lastig is om te achterhalen wat het vermogen is van grote crypto investeerders. In dit artikel maken we een uiteenzetting van een aantal bekende cryptomiljonairs en miljardairs waarvan met zekerheid kan worden gezegd dat zij ontzettend veel geld hebben verdiend met de handel in cryptovaluta en/of het opzetten van handelsplatformen voor cryptovaluta.

1.    Cameron en Tyler Winklevoss

Een kleine 10 jaar geleden zijn deze tweelingbroers de eerste Bitcoin miljardairs geworden. Cameron en Tyler Winklevoss zaten samen met Facebook oprichter Mark Zuckerberg op de universiteit van Harvard. De tweeling beweerde eerder dat Zuckerberg het Facebook idee van de tweeling had gestolen. Na een rechtszaak wonnen de tweelingbroers en ontvingen zij maar liefst 65 miljoen dollar van Zuckerberg. In 2013 investeerden ze hun geld in cryptovaluta, waaronder vooral in Bitcoin. In 2014 werden ze door de Bitcoin opmars in relatief korte tijd miljardair. Tegenwoordig wordt het vermogen van de tweeling geschat op ongeveer 1 miljard dollar. Ook richtten ze hun eigen crypto exchange op genaamd Gemini en bezitten ze verschillende cryptovaluta zoals Ether. Een regelrecht succesverhaal dus van twee bekende figuren die mee hebben gelift op de destijds sterk in waarde stijgende Bitcoin.

2.    Chris Larsen

Chris Larsen is een van de rijkste mensen van de wereld en oprichter van Ripple, een bekende cryptomunt. Het vermogen van Larsen wordt geschat op maar liefst 7.5 miljard dollar. Daarbij moet dan wel gezegd worden dat het overgrote deel van zijn vermogen in Ripple is geïnvesteerd. Maar goed, die investering mag worden meegeteld bij zijn vermogen. Chris Larsen is 57 jaar oud, en is naast oprichter ook directievoorzitter van Ripple. Ripple is een blockchain platform en faciliteert veilige internationale overschrijvingen voor bedrijven.

3.    Changpeng Zhao

Een van de bekendste figuren in de wereld van crypto is Changpeng Zhao. Zijn vrienden en bewonderaars noemen hem ‘CZ’, en hij heeft zoals je wellicht weet het crypto handelsplatform Binance opgericht, een platform dat inmiddels niet meer beschikbaar is voor Nederlanders. Dit is een van de grootste crypto exchanges van de wereld met meer dan zes miljoen gebruikers over de gehele wereld. Zijn platform lanceerde een eigen cryptomunt en deze kreeg verrassend de naam Binance coin. Deze Binance coin draait op de blockchain van Ethereum. Men stelt dat Changpeng Zhao door de jaren heen ontzettend veel rijkdom heeft vergaard, in de vorm van digitale valuta’s. Het vermogen van Changpeng Zhao wordt geschat op een slordige 1.2 miljard dollar.

4.    Dan Larimer

Dan Larimer was de medeoprichter van Steemit. Steemit was een sociaal platform voor de blockchain technologie, dat werd geloofd voor de creatie van Delegated Proof of Stake Algorithm. Door al zijn werk in de cryptowereld is Dan Larimer inmiddels een van de rijkste mensen binnen de cryptowereld. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 240 miljoen dollar.

5.    Anthony Di Lorio

Anthony Di Lorio is medeoprichter van Ethereum en heeft een waardering van tussen de 246 en 352 miljoen dollar. Zijn fortuin groeide toen hij in 2012 ervan overtuigd was dat Bitcoin een belangrijke activa zou worden op de financiële markt. Hij heeft zodoende veel geïnvesteerd in Bitcoin en in andere cryptovaluta. Dit heeft hem dus geen windeieren gelegd.

Kun je zelf ook rijk worden met handelen in cryptovaluta?

Er valt natuurlijk helemaal niets te garanderen, maar cryptokoersen kunnen nog steeds (flink) stijgen, en vooral op de lange termijn kan er mogelijk goed worden verdiend met crypto als Bitcoin; een van de weinige degelijke cryptomunten die er op de markt is. Gezien dat deze digitale munt een goed alternatief kan zijn voor het opkomende CBDC-systeem, oftewel de digitale munt die de overheid wil gaan uitgeven. Heb je interesse in meer informatie over beleggen in cryptovaluta? Of wil je meer uitleg en informatie over edelmetalen, en weten wat CBDC is? Dan is Bestebank.org een goede website om eens te raadplegen.