Mediapersoonlijkheden Sporters

Het vermogen van Fatima Moreira de Melo

Vermogen Fatima Moreira de Melo

Fatima Moreira de Melo is een Nederland oud-hockeyspeelster. Daarnaast werkt ze regelmatig als presentatrice, actrice en zangeres. De ex-sportster is bovendien bekend van haar werk als professioneel pokerspeelster. De vader van Moreira de Melo is een in Nederland gevestigde Portugese diplomaat. Verder heeft ze een rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooid. In dit artikel gaan we in op het vermogen van Fatima Moreira de Melo, haar verdiensten, en haar persoonlijk leven.

Wie is Fatima Moreira de Melo?

Fatima Moreira de Melo heeft haar naam te danken aan het katholieke bedevaartsoord Fatima in Portugal. Verder speelde ze 257 interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Daarmee deed ze drie keer mee aan de Olympische Spelen. In 2008 wist ze samen met haar teamgenoten de gouden medaille te winnen op de Olympische Spelen van Peking. Ze won daarmee een bedrag van 175.000 euro. Nadat ze in 2008 stopte met hockeyen, verscheen ze onder meer als actrice in de film Goud en werd ze tijdelijk presentatrice bij Talpa. Sinds 2007 is ze samen met voormalig tennisser Raemon Sluiter.

Waar verdient Fatima Moreira de Melo nu haar geld mee?

Nadat Fatima in 2008 stopte met hockeyen, werd ze vrij snel daarna professioneel pokeraar. Ze speelde lange tijd voor het Team PokerStars Sportstars. Dat heeft ze maar liefst 11 jaar gedaan. In 2020 eindigde samenwerking tussen PokerStars en Moreira de Melo. In 2018 werd ze opgenomen in de Nederlandse Poker Hall of Fame. Ze zou met pokeren in totaal zo’n 600.000 euro hebben verdiend. Een flink bedrag dus! Wil je dit zelf ook bereiken? Oefening baart kunst, zo zegt men wel eens. Pokeren in het online casino iDEAL is dan ook een slimme zet om het pokerspel goed onder de knie te krijgen. Zo kun je wellicht zelf net zo goed worden als Fatima. Op dit moment werkt Fatima overigens vooral als presentatrice en deskundige. Zo schuift ze bijvoorbeeld regelmatig aan als sportexpert bij RTL Boulevard.

Wat is het inkomen van Fatima Moreira de Melo?

Fatima Moreira de Melo heeft een geschat gemogen van ongeveer 7 miljoen euro. Daarmee is ze financieel afhankelijk geworden en hoeft ze niet meer te werken voor haar geld. De voormalig pokeraar heeft naar verluidt tien procent van haar vermogen geïnvesteerd in pokeren. De rest van haar vermogen zit in duurzame energie, een pand en verschillende woningfondsen. Hoeveel ze op dit moment precies per maand verdient is niet helemaal duidelijk. De verwachting is in ieder geval wel dat de voormalig hockeyspeelster zich ook in de toekomst niet druk hoeft te maken om haar maandelijkse inkomen.

Waar woont Fatima Moreira de Melo?

De bekende hockey- en pokerspeelster woont tegenwoordig gewoon in Nederland. Zo is Fatima Moreira de Melo regelmatig in de regio Rotterdam te vinden. Fatima heeft zelfs al eens haar huis opengesteld voor de media om eens rond te komen kijken. Ze woont namelijk in een open loft in Rotterdam. In 2020 keek het programma Eigen Huis en Tuin mee. Deze loft is gelegen in de wijk Hillegersberg. Een prestigieuze wijk die gezien wordt als één van de mooiste en meest gewilde wijken van Rotterdam.

Wie is de partner van Fatima Moreira de Melo?

Fatima Moreira de Melo heeft sinds 2007 een relatie met Raemon Sluiter. Sluiter is een voormalig professioneel tennisser. De twee zijn samen regelmatig in het nieuws geweest en zijn in 2023 nog altijd samen. Eerder gaf de pokerspeelster al aan dat ze het krijgen van kinderen een grote verantwoordelijkheid vindt. Volgens haar beginnen veel mensen gewoon aan kinderen, zonder zich bewust te zijn van de verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan. Moreira de Melo stelt dat ze nooit de behoefte heeft gehad om moeder te worden. Om die reden heeft ze ervoor gekozen om niet aan te kinderen te beginnen. Die beslissing heeft ze samen met haar vriend Raemon Sluiter gemaakt, die overigens ook stelde geen vader te willen worden. Daarover gaf ze een paar jaar geleden een interview voor het bekende blad LINDA.

Veelgestelde vragen