Artiesten

Het vermogen van Marco Borsato

Vermogen Marco Borsato

Marco Borsato is één van de meest succesvolle zangers in Nederland en heeft inmiddels een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij heeft vele hits op zijn naam staan en heeft meerdere malen de Edison Award en de TMF Award gewonnen. Naast zijn zangcarrière is Borsato ook bekend als jurylid van de talentenjacht ‘The Voice of Holland’. Maar wat is het vermogen van deze succesvolle artiest eigenlijk en waar verdient hij zijn geld mee?

Wie is Marco Borsato?

Marco Borsato werd geboren op 21 december 1966 in Alkmaar. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in muziek en op zijn vijftiende begon hij met zingen in het plaatselijke café. In 1990 bracht hij zijn eerste single ‘Emozione’ uit, maar zijn grote doorbraak kwam pas in 1994 met het nummer ‘Dromen zijn bedrog’. Dit nummer stond maar liefst twaalf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten en werd de best verkochte single van dat jaar. Sindsdien heeft Borsato vele hits op zijn naam staan en is hij uitgegroeid tot één van de meest succesvolle artiesten van Nederland.

Naast zijn zangcarrière is Borsato ook actief als ambassadeur van War Child en heeft hij verschillende goede doelen gesteund. Zo heeft hij in 2004 deelgenomen aan de actie ‘Een euro per CD’, waarbij één euro per verkochte CD werd gedoneerd aan War Child.

Waar verdient Marco Borsato zijn geld mee?

Marco Borsato verdient zijn geld voornamelijk met zijn muziek. Hij heeft inmiddels meer dan twintig studioalbums uitgebracht en heeft wereldwijd meer dan 15 miljoen platen verkocht. Daarnaast treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland en heeft hij in het verleden ook verschillende musicalrollen vervuld. Borsato is ook bekend als jurylid van ‘The Voice of Holland’, waar hij een aanzienlijk bedrag voor ontvangt.

Buiten zijn muziekcarrière heeft Borsato ook geïnvesteerd in vastgoed. Zo heeft hij een aantal woningen en panden in bezit, waaronder een penthouse in Amsterdam. Daarnaast heeft hij in het verleden geïnvesteerd in een Italiaans restaurant in Alkmaar en heeft hij een eigen kledinglijn opgezet.

Wat is het inkomen van Marco Borsato?

Het inkomen van Marco Borsato is niet exact bekend, maar het wordt geschat op enkele miljoenen euro’s per jaar. Dit inkomen bestaat voornamelijk uit de opbrengsten van zijn muziek, optredens en televisiewerkzaamheden.

Hoeveel is het vermogen van Marco Borsato?

Het vermogen van Marco Borsato wordt geschat op zo’n 22 miljoen euro. Dit vermogen heeft hij voornamelijk vergaard met zijn muziekcarrière en vastgoedinvesteringen. Borsato heeft in het verleden ook verschillende sponsordeals gesloten met merken als Nike, C1000 en Telfort, wat ook heeft bijgedragen aan zijn vermogen. Naast zijn eigen vermogen is Borsato ook mede-eigenaar van The Entertainment Group, een bedrijf dat zich bezighoudt met artiestenmanagement en evenementenorganisatie.

Het vermogen van Borsato is in de loop der jaren flink gegroeid en maakt hem één van de rijkste artiesten van Nederland. Hij heeft zijn succesvolle carrière te danken aan zijn talent, harde werk en ondernemerschap.

Waar woont Marco Borsato?

Marco Borsato woont in een penthouse in Amsterdam. Dit penthouse heeft hij in 2007 gekocht voor 3,1 miljoen euro. Het penthouse heeft een oppervlakte van 435 vierkante meter en beschikt over onder andere vier slaapkamers, een gym en een dakterras met uitzicht over de stad.

Naast zijn penthouse in Amsterdam heeft Borsato ook nog een vakantiehuis in Italië en heeft hij in het verleden een villa in Blaricum bezeten.

Wie is de partner van Marco Borsato?

De vrouw van Marco Borsato was Leontine Ruiters. Zij leerden elkaar kennen in 1989, toen Leontine werkzaam was als model en Borsato net zijn eerste stappen in de muziekwereld zette. Ze trouwden in 1998 en hebben samen drie kinderen: Luca, Senna en Jada.

Leontine heeft zelf ook een succesvolle carrière achter de rug als presentatrice van programma’s als ‘All You Need is Love’ en ‘De Jongens Tegen De Meisjes’. Ook heeft ze in verschillende films en televisieseries gespeeld.

In februari 2020 maakte het stel bekend na 23 jaar huwelijk uit elkaar te gaan.

Veelgestelde vragen