Politici & Politica's

Het vermogen van Rishi Sunak

Rishi Sunak Vermogen

Rishi Sunak, de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft de aandacht getrokken vanwege zijn opmerkelijke vermogen. Als zoon van migranten is Sunak uitgegroeid tot de rijkste premier in 200 jaar. In deze tekst zullen we dieper ingaan op het vermogen van Rishi Sunak, inclusief zijn achtergrond, inkomstenbronnen, totale vermogen, woonplaats en zijn vrouw Akshata Murthy.

Wie is Rishi Sunak?

Rishi Sunak is een Britse politicus en zakenman, geboren op 12 mei 1980 in Southampton, Engeland. Hij komt uit een Indiase familie en is de zoon van Yashvir Sunak, een arts, en Usha Sunak, een apotheker. Sunak studeerde filosofie, politiek en economie aan de Universiteit van Oxford en behaalde daar zijn bachelordiploma. Vervolgens voltooide hij een MBA aan Harvard Business School.

Voordat hij de politiek inging, had Sunak een succesvolle carrière in de financiële sector. Hij werkte als analist bij Goldman Sachs en was partner in twee hedgefondsen. In 2015 werd Sunak verkozen als parlementslid voor het kiesdistrict Richmond (Yorks) en trad hij toe tot de Conservatieve Partij. Hij heeft verschillende posities bekleed in de regering, waaronder Chief Secretary to the Treasury, voordat hij in 2022 werd benoemd tot premier.

Waar verdient Rishi Sunak zijn geld mee?

Rishi Sunak heeft zijn vermogen voornamelijk opgebouwd in de financiële sector voordat hij de politiek inging. Als partner in hedgefondsen heeft hij aanzienlijke inkomsten gegenereerd. Daarnaast heeft Sunak als analist bij Goldman Sachs gewerkt, een toonaangevende investeringsbank. Zijn expertise in financiën en investeringen heeft bijgedragen aan zijn succes in het genereren van inkomen en het opbouwen van zijn vermogen.

Naast zijn politieke carrière heeft Sunak ook investeringen in onroerend goed. Hij bezit verschillende eigendommen, waaronder huizen in Londen, Yorkshire en zelfs een penthouse in Los Angeles. Deze vastgoedinvesteringen dragen bij aan zijn vermogen en bieden hem mogelijkheden voor waardevermeerdering op lange termijn.

Wat is het inkomen van Rishi Sunak?

Het inkomen van Rishi Sunak is opmerkelijk en aanzienlijk. Toen hij kanselier was, verdiende Sunak naar verluidt £151.649 per jaar. Dit komt neer op ongeveer €176.000 per jaar. Hiermee was hij het lid van het Lagerhuis met het hoogste inkomen. Als premier heeft Sunak recht op een salaris van £164.080 per jaar, wat ongeveer €190.000 is. Deze royale inkomsten dragen bij aan zijn financiële welvaart en zijn vermogen.

Hoeveel is het vermogen van Rishi Sunak?

Het vermogen van Rishi Sunak wordt geschat op bijna een miljard pond, waardoor hij de rijkste premier in 200 jaar is. Dit vermogen is het resultaat van zijn succesvolle carrière in de financiële sector, zijn vastgoedinvesteringen en zijn huwelijk met Akshata Murthy, de dochter van de Indiase ondernemer Narayana Murthy.

Een groot deel van het vermogen van Sunak is afkomstig van het familiefortuin van zijn vrouw, Ashkata Murthy. Haar vader is een van de rijkste mannen in India en heeft een IT-dienstenbedrijf genaamd Infosys opgericht. Dankzij dit bedrijf is Murthy miljardair geworden, en Sunak deelt in dit fortuin via zijn huwelijk. Bovendien heeft Akshata Murthy haar eigen succesvolle modelijn en is ze directeur van een durfkapitaalbedrijf.

Waar woont Rishi Sunak?

Rishi Sunak woont op verschillende locaties vanwege zijn uitgebreide vastgoedportefeuille. Hij bezit huizen in dure wijken in Londen, waaronder een huis van vier verdiepingen in Kensington en een ander op Old Brompton Road. Daarnaast bezit hij een 19e-eeuws herenhuis dat op de monumentenlijst staat in Yorkshire, in het noorden van Engeland. Sunak heeft ook een penthouse ter waarde van 5,5 miljoen pond in Los Angeles.

Wie is de partner van Rishi Sunak?

De vrouw van Rishi Sunak is Akshata Murthy, dochter van de Indiase ondernemer Narayana Murthy. Ze is een succesvolle zakenvrouw en heeft haar eigen modelijn. Akshata heeft ook een aandeel in het IT-dienstenbedrijf Infosys, dat aanzienlijke dividenden heeft opgeleverd. Als erfgename van het familiefortuin en als een ondernemer in haar eigen recht, draagt ze bij aan het vermogen van het echtpaar Sunak.

Veelgestelde vragen